Ljuca: Deceniju i po primjenjujemo program energetske efikasnosti (video)

Transformacijom prije 15 godina, preduzeće MikroMont iz Kruševa, u potpunosti se posvetilo programu energetske efikasnosti, u cilju stvaranja komfornijeg životnog prostora i efikasnijeg korišćenja obnovljivih izvora energije, kazao je vlasnik preduzeća Muzafer Ljuca.

Gostujući u emisiji “Biznis zona” Radija Bijelo Polje, on je istakao, da, ono što je decenijama  unazad trend u svijetu, kod nas, tek  posljednjih godina, dobija na važnosti.

“O energetskoj efikasnosti i potrebi korišćenja obnovljivih izvora energije, u svijetu se govori poslednjih trideset godina, dok je kod nas ta priča aktuelna unazad deset, dvanaest godina. U razvijenim evropskim zemljama ulažu se ogromna sredstva za poboljšanje uslova života, smanjenje emisije štetnih gasova, poboljšanje životnog standarda, uštedu energije i korišćenje  što više obnovljivih izvora, tako da se i kod nas građani sve više okreću bio - energiji  kao izvoru grijanja”, priča Ljuca, naglašavajući da su brojne prednosti  programa energetske efikasnosti.

 “To se prije svega odnosi na niz mjera i poduhvata koje svaki čovjek, domaćin zna i već radi. Na jednoj strani, program omogućava komfor životnog i radnog prostora, dok na drugoj strani,  uštedom energije štedimo i sopstveni budžet. Takođe, ono što treba istaći jeste da se na taj način doprinosi očuvanju životne sredine”, poručuje Ljuca.

Inače, preduzeće “MikroMont” nudi širok asortiman proizvoda koji se tiču energetske za energetsku efikasnost, kao što su sve vrste opreme i materijala za centralno grijanje, solarne sisteme, toplotne pumpe, izolacioni material,  PVC stolariju i sve ostalo neophodno za uspješnu primjenu programa energetske efikasnosti.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE