Badžić: Nove mjere NKT-a stupile na snagu, inspekcijske službe već na terenu

Zbog složene epidemiološke situacije u sjevernom regionu odlučeno je da se i u Bijelom Polju rad svih ugostiteljskih objekata obustavi na nedjelju dana, nakon čega će biti procijenjen učinak mjere i eventualno produžavanje njene primjene.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, Muzafer Badžić, kazao je da su nove mjere u vezi obustave rada ugostiteljskih objekata stupile su na snagu od ponoći, a inspekcijske službe su od jutros na terenu i vrše kontrolu poštovanja mjera.

“Opština Bijelo Polje, na čelu sa Sekretarijatom za inspekcijske poslove, Komunalnom policijom i ostalim službama preduzima sve aktivnosti  kako bi mjere NKT-a imale svoju svrsishodnost i efikasnost”, podvukao je Badžić.

On je istakao da su građani Bijelog Polja disciplinovani, te da nije bilo potrebe za podnošenjem prekršajnih prijava u ovih nekoliko dana, nakon izmjene Zakona o zaštiti stanovnistva od zaraznih bolesti.

“Inspekcijske službe su za dane vikenda pojačale svoje aktivnosti. Kontrole su vršene na javnim površinama, kao što su trgovi, parkovi, igrališta, a kontrolisali smo i ugostiteljske objekte, markete, pekare, auto- Taxi prevoz, linijski prevoz... U nekoliko situacija, djelovali smo preventivno, iz razloga što jedan dio sugrađana i privrednih društava nije bio upoznat sa  dijelom mjera propisanih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela”, kazao je Badžić.

Badžić je uputio apel sugrađanima da poštuju socijalnu i fizičku distancu i ostale mjere NKT-a, naravno uz higijenu ruku i nošenje maske.

“Ovo je bitka koju bijemo zajedno, savjesnost pojedinaca je ključna”, poručio je sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, Muzafer Badžić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Dalibor Rakočević, arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE