Anastasija godinama gaji ljubav prema ruskom jeziku, vršnjacima poručuje da rade na sebi (video)

Anastasija Vojinović završila je deveti razred osnovne škole ,,Marko Miljanov", pored odličnog uspjeha govori i godinama gaji ljubav prema ruskom jeziku i književnosti.
Gostujući u emisiji ,,Mladi talenti", Radija Bijelo Polje, ova talentovana djevojčica kazala je da je uz oca, koji je nastavnik ruskog jezika, zavoljela rječnik i počela da ga izučava u petom razredu.
 
,,Najviše sam zahvalna tati za ovoliko znanje i veliku ljubav prema ruskom jeziku i Rusiji. Moja pokojna baka, Mileva Vojinović takođe je bila nastavnica ruskog jezika, tako da se u našoj porodici tradicionalno izučava", kazala je Anastasija.
 
Ističe da je za nju to najljepši jezik na svijetu.
 
Anastasija je predstavljala Bijelo Polje i državu Crnu Goru na Međunarodnom festivalu ruskog jezika u Moskvi. Prisjećajući se tog iskustva, ona je kazala da joj je bila velika čast biti jedini predstavnik svoje države.
 
 
,,Moj rad ,,Kako sam zavoljela Rusiju" ocijenjen je od strane žirija kao odličan i najbolji u mojoj konkurenciji. Tada mi se ostvario san da posjetim Moskvu i sve njene znamenitosti", iskrena je Anastasija.
 
U slobodno vrijeme crta, čita knjige, vozi bicikl i igra se sa drugarima.
 
,,Najviše volim da crtam životinje, gledajući okolinu dobijem inspiraciju. Obično jedan rad završim za dva dana, uz pauze", dodaje Anja.
 
Ona je upisala Gimnaziju ,,Miloje Dobrašinović", a period osnovne škole pamtiće kao najljepši u životu.
 
,,Nosim najljepše uspomene. Za mene je naša generacija bila najbolja i najuspješnija, iskrenost, dobrota i ljubav je ono što će uvijek ići sa mnom",navodi Anastasija.
 
Ona je poručila vršnjacima da budu odgovorni prema svom i zdravlju drugih.
 
,,Kada radite ono što volite ništa nije teško, neophodno je uložiti trud ali se na kraju isplati", savjetuje Anja.
 
 
 
 
 
 
Autorka: Eldina Bećirović 
Foto: Printscreen
Audio obrada: Sanida Kajević
Video obrada: Vladimir Jelić
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE