U Bijelom Polju počeo seminar ,,Aktivni građani/ke“

Program ,,Aktivni građani/ke“ koji organizuje Centar za razvoj nevladinih organizacija, Centar za demokratiju i ljudska prava i Centar za ekonomski prosperitet i slobodu, u saradnji sa Britanskim savjetom, počeo je danas u hotelu Francu.

Cilj programa jeste razvijanje osnovnih vještina i kompetencija za mlade na Zapadnom Balkanu, kako bi poboljšali svoje šanse prilikom zaposlenja i kreiranja boljeg života.

,,Prvi dan seminara protekao je dobro, veoma smo zadovoljni odzivom učesnika na obuci. Imamo veliki broj predstavnika nevladinih organizacija, civilnog sektora, Lokalne uprave, škola, predstavnika političkih partija, medija i nezaposlenih, što je izuzetno dobro, jer je i cilj da oni tokom trodnevne obuke  razmijene mišljenja i unaprijede svoja znanja i vještine“, kazala je za Radio Bijelo Polje, koordinatorka programa Centra za razvoj nevladinih organizacija, Lidija Knežević.

Ona je naglasila da se nada da ukoliko nastave dobrim tempom, da će kraj obuke biti izuzetno uspješan i donijeti dobre rezultate.

Polaznici obuke danas su imali priliku da upoznaju ostale učesnike, izraze svoje stavove o određenim oblastima u grupi, a pored koordinatorke programa, prisutna je bila i članica tima trenera u Centru za razvoj nevladinih organizacija, Zorana Marković. 

Vizija programa za aktivno građanstvo jeste svijet u kojem mladi prepoznaju svoj potencijal i pokušavaju da se angažuju zajedno sa drugima u cilju razvoja njihovih zajednica na lokalnom i međunarodnom nivou.

Jedan od ciljeva programa jeste i da obezbijedi u umrežavanje pojedinaca, organizacija i institucija, kao i da podrži međusektorsku saradnju sa poslovnom zajednicom, medijima i naučnom zajednicom, kako bi unaprijedili stepen društvene inkjluzije, društvenog razvoja i otpornosti na konflikte.

Program ,,Aktivni građani/ke“, trajaće do 3. marta u Bijelom Polju.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE