Novak Lakčević uzoran učenik, pisac i sportista (video)

Novak Lakčević, ove godine završio je prvi razred osnovne škole ,,Risto Ratković", a u slobodno vrijeme piše priče, igra košarku i druži se sa drugarima.
 
Ovaj talentovani dječak svoju maštu pretvorio je u priču o djevojčici i Zmaju, kojom je konkurisao na sedmom Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON kao najmlađi učesnik, gdje je i dobio specijalno priznanje Vatreno zmajevo jaje.
 
O svom talentu za pisanje, iskustvima sa festivala i drugim temama koje se tiču njegove generacije, Novak je putem zoom aplikacije govorio u emisiji ,,Mladi talenti", Radija Bijelo Polje. On je kazao da je u vrtiću gledao crtani film o prijateljstvu djevojčice i zmaja, i to ga je, kako ističe, motivisalo da napiše priču.
 
,,Majka je uticala na mene da pošaljem priču. Čuo sam da većina piše, vjerovao sam u sebe da ja to mogu, i tako je bilo, uspio sam. Kada sam saznao da sam dobio nagradu bio sam veoma srećan", iskren je Lakčević.
 
Sjeća se da je slavio sa drugarima, koji su se radovali njegovom uspjehu. 
 
 
Pored njegovanja pisane riječi, Novak je aktivan sportista, član je košarkaškog kluba ,,Jedinstvo" više od godinu dana.
 
,,Moj brat trenira košarku, to mi se sviđa pa sam i ja odlučio da se oprobam. Igram na poziciji napadača", kazao je Novak.
 
Ispred zgrade u kojoj Lakčević živi nedavno je postavljen i jedan dio basket terena, što je, kako je kazao obradovalo njega i drugare.
 
,,Sada košarku igramo svakog dana, čak dolaze kod nas i djeca iz obližnjih zgrada da se družimo", priča Novak.
 
Period učenja na daljinu kod ovog uzornog đaka protekao je uspješno.
 
,,Najbolji sam bio u matematici, a svoje zadatke slao sam preko vibera. Više mi se svidjelo da zajedno sa drugarima sjedim u školske klupe", kazao je Lakčević.
 
Zajedno sa bratom Novak je pokrenuo youtube kanal o engleskom jeziku, u okviru kojeg će svojim vršnjacima preko klipova pomoći da bolje savladaju ovaj jezik.
 
Novak je redovan čitalac Malog i Velikog zabavnika, a ovih dana, kako je istakao čita knjigu Pinokio.
 
Novak je svojim vršnjacima poručio da treniraju sport, druže se i čuvaju svoju okolinu.
 
 
 
 
Autorka:Eldina Bećirović
Foto: Printscreen
Video: Vladimir Jelić
Audio obrada: Sanida Kajević
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE