Održano pjesničko veče ,,Eno ga po moru teče Lim"

U okviru završnog programa druge večeri jubilarnih Ratkovićevih večeri poezije, održano je pjesničko veče ,,Eno ga po moru teče Lim", okupivši  ljubitelje pisane riječi, u kući velikana Rista Ratkovića. 
Tokom pjesničke večeri nizali su se stihovi kako Ratkovića, tako i učesnika, književnika, Slobodana Zorana Obradovića i Borislava Jovanovuića, koji su od neprocjenjivog značaja za generacije koje dolaze.
 
Borislav Jovanović, koji je i nekadašnji dobitnik nagrade ,,Risto Ratković", kazao je večeras da je uvijek nadahnut momentima koji su posvećeni poeziji. 
 
,,Tako je bilo i večeras, pogotovo što se sve dešava u Kući Rista Ratkovića. Utisci su veoma jaki, zato što je ova jubilarna manifestacija protekla u znaku objave sabranih djela Ratkovića, i Zbornika o njegovom književnom djelu. Smatram da je to kulturni događaj, ne samo Bijelog Polja, već cijele Crne Gore, i tom događaju treba dati poseban publicitet, jer smatram da je napravljen pomak sa sabranim djelima u tretmanu stvaralaštva Rista Ratkovića. Tu je stvorena jedna nova platforma za dalje tumačenje i upoznavanje ovog pisca", pojasnio je Jovanović. 
 
 
Bjelopoljski pisac, Slobodan Zoran Obradović, večeras je prvi put predstavio svoju novu knjigu i stihove iz knjige ,,Dobro i zlo". 
 
,,Zdovoljstvo je biti učesnik i ovih jubilarnih Ratkovićevih večeri poezije, nažalost zbog situacije kakva jeste izazvani su problemi u organizaciji onima koji bi se rado odazvali, ali nijesu mogli. Meni je veoma drago što sam večeras mogao da govorim o svom gradu, stihovima. Što se tiče organizacije sve je na zavidnom nivou, i veoa je dobro što je Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje omogućio da se uživo prate svi ovogodišnji događaji, što je velika prednost", naveo je Obradović. 
 
 
Dodaje da uz štampanje sabranih djela Rista Ratkovića dobro je što je izašao i Zbroik radova posvećen njegovom stvaralaštvu, što govori, kako je naveo, o dobroj organizaciji u vanrednoj situaciji. 
 
Autorka: Eldina Bećirović
Foto: Vladimir Jelić 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.