Veče poezije i lijepog druženja

Na pjesničkoj večeri “Eno ga po moru teče Lim” u okviru završnice trodnevnog festivala poezije u Bijelom Polju, večeras su svoje poetsko stvaralaštvo predstavili Dragan Koprivica, Braho Adrović i Sonja Živaljević.

Nakon stihova koje su kazivali glumica Žana Gardašević, Isko Mulabegović i sami autori, pjesnik iz Berana Braho Adrović zahvalio se organizatorima što su, uprkos epidemiji korona virusa, održane Ratkovićeve večeri poezije.

“Ja sam kao dijete imao priliku da učestvujem na prvim Ratkovićevim večerima poezije tako da sam jedan od rijetkih koji je uspio da doživi ovaj svijetli jubilej.i sada dok govorim ove stihove kroz glavu mi prolaze likovi onih književnika iz čitanki i naše lektire koji su šetali bjelopoljskim ulicama,a ono što me posebno oduševljava je bjelopoljska publika koja je znala da uživa u tim književnim večerima. Bila je to zaista svetkovina. Ali, ipak, moramo zahvaliti Bijelom Polju što ova manifestacija nije prekinuta ove godine, jer poezija treba da teče i život treba da teče” kazao je Adrović.

Da poziv za ovu manifestaciju doživlja kao čast i privilegiju kazala je i pjesnikinja Sonja Živaljević dodajući da boravak u Bijelom Polju i čitanje poezije daje poseban doživljaj.

“Šetajući kroz park pjesnika imala sam neku čudnu misao - da li ima prostora između onih spomenika za još bisti- Ima! I to me je obradovalo, jer Bijelo Polje ne samo da je dalo veliki broj fantastičnih književnika nego i sada ih ima i daće ih još izgleda” kazala je Živaljević.

Poštovaoci i ljubitelji stvaralaštva Dragana Koprivice, dobitnika nagrade Risto Ratković 1996 godine, uživali su i večeras u njegovomj poeziji.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE