Obnovljena horizontalna signalizacija ispred obrazovnih ustanova

Uoči početka nove školske godine Sekretarijat za stambeno komunlane poslove i saobraćaj  intezivirao je radove na obnavljanju, odnosno ponovnom obilježavanja horizontalne signalizacije, u zonama obrazovnih ustanova u Bijelom Polju.

Sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, Dejan Luković, kazao je za Radio Bijelo Polje da je cilj tih aktivnosti da se obezbijedi visok stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, a naročito đaka.

“Naredne sedmice počinje nova školska godina, te su u toku pripreme, kako u školama, tako i na putu do škola. Mi smo već izvršili obnavljanje horizontalne signalizacije sa natpisima škola u gradskoj zoni i priogradskim naseljima, a sve radi povećanja bezbjednosti naših najmlađih, jer je početak školske godine vrijeme kada će neki školarci po prvi put krenuti do škole. Takođe, postavili smo i ležeće policajce ispred pojedinih škola, gdje su nedostajali, a obnovili i one koji su bili oštećeni”, istakao je Luković.

On je napomenuo da poslednjih nekoliko godina obnavljaju horizontalnu signalizaciju u susret novoj školskoj godini.

“To je, između ostalog, bio i zahtjev roditelja, koji su ukazivali na taj problem, jer se tokom ljetnjeg perioda signalizacija ošteti, iako smo mi na njenom obnavljanju radili i ljetos”, kazao je sekretar bjelopoljskog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj.

Luković je istakao i da u Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i saobraćaj sve aktivnosti realizuju u skladu sa planom i programom rada, ali i uz preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, zbog aktuelne epidemiološke situacije.

“Održavanje higijene i dezinfekcija svih javnih površina je povećana, kako bi se smanjio prenos korona virusa”, napomenuo je Luković.

Autorke: Sanja Čujović Dulović

Foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE