Od ponedjeljka individualni rad sa korisnicima “Tise”

Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“ počeće sa radom od ponedjeljka, u izmijenjenom režimu, a u skladu sa preporukama za borbu protiv širenja koronavirusa, koje su naložili Institut za javno zdravlje  i Nacionalno koordinaciono tijelo.

Nakon razgovora i konsultacija sa roditeljima, donijeta je odluka da od ponedjeljka umjesto 25, koliko ih je bilo ranije, „Tisu“ posjećuje osam korisnika, dok će sa ostalima rad biti orgnaizovan putem online platformi, saopštio je za Radio Bijelo Polje, direktor te ustanove, Ensad Omerović.

“Svjesni ozbiljnosti epidemiološke situacije, odlučili smo da odluku o početku i načinu rada donesemo uz sugestije roditelja naših korisnika, poštujući naravno mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Međutim, neki roditelji nijesu spremni da u ovom trenutku pošalju svoju djecu, jer su zabrinuti i uplašeni, ali ima i onih koji sa nestrpljenjem očekuju ponovno otvaranje “Tise”, znajući da ćemo na najbolji način brinuti o našim korisnicima”, kazao je direktor “Tise”.

Omerović je istakao da će rad prilagodili aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, te da su već preduzeli sve mjere kako bi njihovi korisnici bili zaštićeni.

“Neće biti organizovanog prevoza za naše korisnke, već će roditelji morati da ih dovode do prostorija Dnevnog centra “Tisa”. Takođe, biće skraćen i borovak u centru, a baziraćemo se isključivo na individualni rad, kako bi izbjegli kontatke i ispoštovali mjeru socijalne distance, odnosno smanjili rizik od infekcije”, pojasanio je direktor Omerović.

Za one koji još uvijek neće posjećivati “Tisu”, spremili su plan rada putem online platformi.

“Rad će biti organizovan putem viber grupa, kao i internet platforme koju smo izradili u saradnji sa Dnevnim centrom iz Pljevalja. Stručni radnici  već spremaju materijal za korisnike koji borave kod kuće, jer nam je važno da vodimo računa o svakom našem korisnku”, poručio je Omerović.

Autorka: Sanja Čujović Dulović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE