Drvoprerada ima potencijal-šansa u novim proizvodima od drveta

Projekat „Valorizacija drvoprerađivačkih potencijala na sjeveru Crne Gore“,  imao je za cilj edukaciju  drvoprerađivača  na sjeveru Crne Gore, kao  i  podršku  u razviju novih i smanjenju uvoza gotovih proizvoda od drveta, rečeno je na  završnoj press konferenciji.

Tom prilikom asistent na projektu, Ramo Ćatović, kazao je da su protekla četiri mjeseca intezivno radili na realizaciji projekta te da su zadovoljni postignutim rezultatima.

Željko Đukić, koordinator projekta, istakao je da je istraživanje koje je sprovedeno u sklopu projekta pokazalo da drvoprerada ima potencijal ali da su potrebni novi, konkurentni proizvodi od drveta: „Ponosni  smo na rezultate ovog projekta, jer smo postali svjesni potencijala koje  ima drvoprerada na sjeveru Crne Gore, ali, i koji su to nedostaci, da bi se ovaj sektor dinamičnije razvijao. Tokom  kampanje koju smo u okviru projekta pokrenuli na društvenim mrežama, uvidjeli smo da je ova tema zanimljiva građanima, posebno onima koji se bave drvopreradom ne samo na sjeveru, nego na čitavoj teritoriji Crne Gore”, kazao je Đukić. On je dodao i da su kroz projekat razvijena dva dokumenta,a jedan od njih je „Preporuke za razvoj drvoprerađivačke industrije na sjeveru Crne Gore”. Projekat „Valorizacija drvoprerađivačkih potencijala na sjeveru Crne Gore”, podržalo je  Ministarstvu poljoprivrede.

Izvor i foto: NVO ,,Multimedijal Montenegro"

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.