Predsjednik Smolović sa dekanom Rakočevićem o nastavku rada Pravnog fakulteta u Bijelom Polju

Predsjednik bjelopoljske opštine Petar Smolović sa dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore Velimirom Rakočevićem razgovarao je juče o statusu i unapređenju kvaliteta uslova studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Na studijama Pravnog fakulteta u Bijelom Polju  trenutno je oko 300 studenata na svim godinama studija, a nakon dvije godine pauze, planira se upis 50 najboljih srednjoškolaca.

“Predvidjeli smo sredstva za ulaganja u poboljšanje uslova studiranja na ovom fakultetu, ali i stručnog rada koji se ogleda u organizaciji raznih edukativnih seminara i saradnji sa ekspertima iz struke i privrede Crne Gore i regiona”, kazao je predsjednik Smolović.  

Zbog racionalnosti prostora opremiće se treći sprat zgrade Fakulteta u Bijelom Polju, tako da ćemo već od jula ove godine imati spremne prostorije, uključujući i amfiteatar.

Imajući u vidu reprezentativnost i ozbiljnost ove ustanove, kao i činjenicu da poslednje dvije godine nije bilo upisa u Bijelom Polju, ove godine smo planirali da primimo 50 studenata” istakao je Rakočević.

 

Izvor i foto: Sajt Opštine