Bjelopoljski ljekari uputili podršku svojim kolegama

Bjelopoljski ljekari organizovali su danas protest podrške kolegama koji su osuđeni za infekciju beba u novembru 2014. godine, smatrajući da je kopletan proces bio pod velikim pristiskom javnosti, te da u takvim uslovima nije bilo moguće donijeti pravednu presudu.

Okupljenim ljekarima u Bijelom Polju obratio se načelnik ginekologije Opšte bolnice, dr Blažo Varagić, koji je kazao, da se do sada nijesu oglašavali da ne bi povrijedili osjećanja porodica, ali da danas to čine, kako bi poslali  poruku javnosti zbog teških kvalifikacija koji se na račun ljekara i svih zdravstvenih radnika izriču poslednjih dana.

“Želimo prvenstveno da ukažemo na to, da ljekari nijesu ubice kako se u pojedinim modijima moglo čuti, već prvenstveno, da smo ljudi, humanisti koji se trude da učine najbolje što je moguće u tom trenutku za sve  pacijente, ali nažalost, ne uvijek sa  pozitivnim ishodom liječenja. Pozivamo javnost da ne podliježe atmosferi linča, a  Državu, Ljekarsku komoru  i nadležne institucije, da zajedno  radimo na sistemskom rješavanju problema i podizanju kvaliteta zdravstvene zaštiti na viši nivo”, kazao je Varagić.

Podsjećamo, Apelacioni sud Crne Gore preinačio je presudu Višeg suda u Bijelom Polju i optužene ljekare bjelopoljske Opšte bolnice osudio na po godinu dana zatvora. 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Darko Braič

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE  PREUZIMANJA SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE