U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje, u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, organizuje u ponedjeljak, 14. juna, akciju dobrovoljnog davanja krvi i to povodom Svjetskog dana dorovoljnih davalaca.

Ovodišnji globalni slogan je “Daruj krv da život teče dalje”, a poseban fokus kampanje je na mladim ljudima i njihovoj ulozi u obezbjeđivanju dovoljnih količina krvi.

"Cilj ovogodišnje globalne kampanje obilježavanja 14. juna jeste podizanje svijesti građana o važnosti obezbjeđivanja sigurnih količina krvi i krvnih komponenti, kao i važnosti dobrovoljnog davalaštva krvi. Pored navedenog, cilj je da se pozovu svi relevantni subjekti na društvenu odgovornost i time obezbijede sigurne količine zdrave krvi, naročito u doba pandemije", saopšteno je iz opštinskog Crvenog krsta.

Iz Crvenog krsta su pozvali sve zainteresovane sugrađane da podrže ovu akciju, kako bi zajednički obezbijedili dovoljne količine ove dragocjene tečnosti za sve naše sugrađane kojima je ona potrebna, i podsjetili su da krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina.

 

Izvor: PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje