Adrijan Štulić istinski zaljubljenik u muziku (video)

Talentovani mladi Bjelopoljac Adrijan Štulić, ljubav prema muzici gaji još od svoje šeste godine, a brojne nagrade i priznanja potvrda su njegovog truda i zalaganja.

Završio je Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju, vanredno pohađao dva razreda Srednje muzičke škole ,,Vasa Pavić” u Podgorici, a redovan je učenik četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole.

U današnjoj emisiji ,,Kreativci”, Radija Bijelo Polje, Štulić je govorio o dosadašnjim uspjesima, kao i budućem usavršavanju. Kazao je da je od početka birao klavir, jer je to instrument koji, kako je kazao, ima dušu.

,,Roditelji su mi jednog dana donijeli klavir, sjeo sam i počeo da sviram, a kako je prolazilo vrijeme zavolio sam taj instrument. Upisao sam muzičku školu iz radoznalosti, a kasnije po završetku kada sam proglašen za đaka generacije shvatio sam da je to bio moj pravi izbor. Klavir ima divan zvuk i raspon, veličanstvene kompozicije. Osobe koje sviraju klavir imaju sposobnost da sviraju sa obje ruke, što im pomaže i za obavljanje drugih životnih aktivnosti, da mogu da rade više stvari istovremeno, bolje razmišljaju i lakše se snalaze”, istakao je Štulić, u emisiji ,,Kreativci”, putem zoom aplikacije.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, kako na državnim tako i na međunarodnim takmičenjima, a najponosniji je, kaže, na učešće na takmičenju u Zagrebu 2018. godine.

,,Na takmičenju u Zagrebu nijesam osvojio nagradu, ali sam ponosan na sebe što sam stigao do tog nivoa. Tu su bili eminentni stručnjaci iz cijelog svijeta, i baš mi je drago što sam bio sa ljudima koji žive taj instrument”, dodaje Adrijan.

Srednju školu će pamtiti po lijepom druženju sa prijateljima, brojnim savjetima i podršci profesora. Dodaje da će najvjerovatnije nakon srednje škole upisati smjer Informacione tehnologije.

,,U slobodno vrijeme bavim se muzičkom produkcijom, pravim matrice, tako da ću spojiti te dvije profesije”, navodi Štulić.

Vršnjake je savjetovao da se klone lošik navika i poroka, da se druže i provode vrijeme korisno.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Prt/Scr

Video obrada: Vladimir Jelić

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE