Ksenija Vukojević, Lejla Kovačević, i Asja Ećo pobjednice 41. smotre recitatora

Smotra recitatora učenika  osnovnih i srednjih škola, 41 po redu, završena je danas uručenjem nagrada i zahvalnica učesnicima.

Ovogodišnja smotra okupila je 53 učenika iz 11 osnovnih, i dvije srednje škole sa područja Bijelog Polja.

U konkurenciji srednjih škola, prva tri mjesta pripala su učenicima Gimnazije Miloje Dobrašinović, pa je prvo mjesto osvojila učenica četvrtog razreda Kseniija Vukojević, drugo je pripalo učenici drugog razreda Andrijani Rudić, dok su  treće ravnopravno podijelile učenica drugog razreda Iva Kljajević, i učenica trećeg razreda Marija Vojinović.

Ksenija Vukojević, kojoj je pripalo prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, predstavila se pjesmom Milana Rakića ,,Dolap”, a pored ove nagrade, ona se i na ovogodišnjoj smotri besjedništva našla na prvom mjestu, što obećava blistavu karijeru kada je u pitanju poezija. Ona je za Radio Bijelo Polje kazala da je uzbuđena, ali i srećna jer se trud isplatio.

,,Zaista nestvarno, dokaz da se upornost isplati. Zahvalna sam mentorki Rajki Minić, koja mi je pružala nesebičnu podršku. Iznenađena sam jer je zaista bilo dosta takmičara, u odnosu na prethodne godine, što je dobro. Meni je bila čast da sjedim sa ostalima, i da zajedno slušamo jedni druge”, iskrena je Vukojević.

O najboljima je odlučivao stručni žiri u sastavu, predsjednik, reditelj i pisac mr Goran Bjelanović, članovi profesor književnosti Vladimir Luković, i književnik, dr Aleksandar Obradović.

Predsjednik žirija, reditelj i pisac, mr Goran Bjelanović, kazao je da je ova manifestacija praznik poezije na kojem su učenici pokazali visok nivo talenta.

,,Ova manifestacija potvrđuje da je budućnost njegovanja poetske riječi u našem gradu zagarantovana. Teško je bilo odlučiti kome će pripasti prve nagrade, jer su odlučivale male nijanse između takmičara. Nagrade nijesu bitne – koliko je bitno da ova smotra narednih godina bude još masovnija i kvalitetnija”, naglasio je Bjelanović.

Na pitanje šta je presudilo kod prvih nagrada, on je naveo da su to dikcija, akcentuacija, artikulacija ali i način iznošenja emocije.

U konkurenciji osnovnih škola, od prvog do petog razreda, prvo mjesto osvojila je učenica petog razreda OŠ ,,Dušan Korać” Asja Ećo, drugo mjesto su ravnopravno podijelili  učenica trećeg razreda OŠ ’’Marko Miljanov’’, Majra Kasumović, i učenik petog razreda OŠ ’’Vladislav Sl. Ribnikar’’ Emrah Kozica, treće mjesto je pripalo učenici prvog razreda OŠ ,,Nedakusi” Božici Španjević.

U kategoriji od šestog do devetog razreda, prvo mjesto osvojila je učenica sedmog razreda OŠ ’’Pavle Žižić’’, Lejla Kovačević, drugo je pripalo učenici devetog razreda OŠ ’’Marko Miljanov’’, Maji Cimbaljević, dok su treće mjesto ravnopravno podijelili učenik sedmog razreda OŠ ’’Krsto Radojević’’, Stefan Žujović, i učenica šestog razreda OŠ ’’Risto Ratković’’, Mitra Matijević.

Organizator 41. smotre recitatora smotre je JU Centar za djelatnosti kulture ’’Vojislav Bulatović – Strunjo’’.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić; Darko Braič; Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE