Bogat program povodom proslave Dana nezavisnosti u Bijelom Polju (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RAFIJA BIJELO POLJE

Povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, Opština Bijelo Polje u saradnji sa javnim ustanovama organizuje bogat kulturno-zabavno-sportski program, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Potpredsjednik Opštine, Ernad Suljević, kazao je da će aktivnosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti trajati nekoliko dana.

,,Prethodnih godina, zbog pandemije korona virusa, nijesmo bili u mogućnosti da organizujemo velike skupove i festivale, na način na koji su svi u našem gradu navikli. Ovo je svojevrsna prilika da najavimo povratak svih festivala i događaja po kojima je Bijelo Polje bilo prepoznato. Program povodom obilježavanja Dana nezavisnosti počinjemo večeras promocijom predstave ,,Danilo, koju će izvesti glumci Bjelopoljskog pozorišta, a već sjutra će na gradskom trgu biti održan koncert bjelopoljskih, crnogorskih i regionalnih izvođača. U subota 21. maja na gradskom trgu biće organizovana druga ulična trka ,,Istrči i pokreni se“, koja je prošle godine dokazala da Bijelo Polje može da organizuje događaj koji je svojstven velikim gradovima“, istakao je Suljević, i pozvao sve sugrađane da isprate ove važne događaje i zajedno proslave državni praznik.

Koncert koji će sjutra biti održan na gradskom trgu u organizaciji Opštine Bijelo Polje, Turističke organizacije i Centra za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“, okupiće muzičare iz  našeg grada, Crne Gore i regiona.

Vladan Čampar iz Turističke organizacije Bijelo Polje, kazao je da je cilj promocija neafirmisanih bendova iz Bijelog Polja.

,,Uvijek dajemo šansu mladim sugrađanima, kako bi osjetili da ih ovaj grad prepoznaje i poštuje njihov rad, trud i energiju koju ulažu. Na koncertu će nastupiti YU grupa, Gradski hor, Dilan Puzović, tamburaški sastav ,,Muzički signali“, ,,Akustična terapija“ i predstavnici Bijelog Polja na muzičkom takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“, naveo je Čampar, i istakao da očekuju lijepo druženje uz brojne hitove poznatih izvođača.

Na koncertu će nastupiti i predstavnici Bijelog Polje na najvećem takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“.

Tom prilikom sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Haris Malagić, kazao je da je to manifestacija koju je podržala Opština Bijelo Polje, te da će biti održana 11. juna u Podgorici.

,,Bijelo Polje ove godine predstavljaju Radomir Kruščić, Ena Šabanović, Viktorija Kuč, Hana Mulić, Džana Lamežević i Ema Ljuca. Ovim putem pozivam sve sugrađane da ih podrže glasanjem koje će biti otvoreno početkom juna“, naveo je Malagić.

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, 21.maja će biti održana ulična trka ,,Istrči i pokreni se“, koju organizuje Centar za sport i rekreaciju i Opština Bijelo Polje u saradnji Atletskim klubom Jedinstvo i Atletskim savezom Crne Gore.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, na današnjoj konferenciji za medije je kazao da će kao i prethodne, i ove godine trka biti organizovana u tri segmenta.

,,Na programu je trka zadovoljstva, i po prvi put imamo trku osnovaca – najbolji đak, kao i rekreativnu trka. Biće organizovan i memorijal ,,Ljubiša Božović“ za juniore, dva kruga po 200m. Glavna trka predviđena je za seniore i seniorke, za koju je obezbijeđen nagradni fond, tako da se nadamo da će okupiti veliki broj ljubitelja sporta. Učešće, koje je besplatno, do sada je potvrdilo 90 sportista i rekreativaca“, dodao je Maslovarić.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.