Kovačević:"Predstava „Danilo“ najbolja je i najljepša najava za 51. Festival dramskih amatera"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE 

„Premijera pozorišne predstave „Danilo“ najbolja je i najljepša najava za 51. Festival dramskih amatera koji počinje 10. Juna“ kazao je večeras na premijeri predstave Bjelopoljskog pozorišta direktor Centra za kulturu Milko Kovačević.

On je naglasio da je ova predstava i najava najplodnije pozorišne godine kada je ovo pozorište u pitanju te da će na ovogodišnjem festivalu bjelopoljski glumački ansambl predstaviti tri svoja komada.

„Na taj način želimo dati doprinos daljem razvoju amaterskog pozorišta u Crnoj Gori, ali i doprinijeti evoluciji bjelopoljskog pozorišta u profesionalno pozorište“ kazao je Kovačević izkazavši zahvalnost reditelju Draganu Koprivici i članovima pozorišnog ansamla i njihovom ulaganju u uspješno realizovanoj predstavi.

Glumica Slađana Bubanja Merdović je kazala da predstavu doživljava kao omaž Danilu Kišu, piscu kojem se, kako je kazala, ne posvećuje dovoljna pažnja.

„ Sa druge strane ovo je odavanje priznanja liku majke, žene, supruge sa našigh patrijahalnih crnogorskih prostora. Mislim da je porodica tema koja je aktuelna u svim vremenima ,a naročito danas i naročito taj lik majke koja je uvijek bila i temelj i stub ali i krov porodice“ istakla je Bubanja-Merdović.

Zadovoljn je bio i reditelj Koprivica koji izrazio zahvalnost glumačkom ansamblu sa kojim, kako je kazao, ima veoma uspješnu dugogodišnju saradnju.

„Mislim da su ovi ljudi zajedno sa direktorom Kovačevićem zaista otvorili srce ovom pozorištu u Bijelom Polju i borili se i bore se da taj grad i ostane glavni pozorišni amaterski centar u Crnoj Gori, mada su oni odavno taj amaterizam svojim glumačkim sposobnostima i prevazišli“ istakao je Koprivica.

U predstavi igra iskusna ekipa bjelopoljskih glumaca, Slađana Bubanja Merdović, Jusuf Bajramspahić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović i Nela Terzić, uz podmlađeni dio ansambla Mihaila Drobnjaka, Milicu Jeremić i Saru Kurgaš.

Dizajn svjetla potpisuje Vlado Tomović, a scenografiju, dizajn zvuka i izbor muzike Milivoje Mićo Kovačević.

 

Tekst i foto:Vanja Šabanović