Koncert povodom Dana nezavisnosti održan na grdskom trgu

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Spektakularni koncert povodom Dana nezavisnosti održan je večeras na gradskom trgu u organizaciji Opštine Bijelo Polje, Turističke organizacije i Centra za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo".

Nakon dvije godine od pandemije, bjelopoljske ulice su ponovo oživjele zahvaljujući hepeningu u kojem su pored kultne YU grupe učestvovali Gradski hor, Muzički signali, Akustična terapija , Dino Puzović i bend kao i djeca koja će predstavljati Bijelo Polje na takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope

Koncert je otvorio Gradski hor intoniranjem himne Crne Gore.

„Presrećni smo što po ko zna koji put nastupamo u našem gradu odakle je sve i počelo, svi smo ponosni kada treba da otpjevamo našu himnu. Ponovo smo tu sa našim sugrađanima na proslavi obnove nezavisnosti ove naše lijepe države i nadamo se da će vječito trajati ali i mi sa njom“ kazala je članica hora Saška Rakonjac.

Svoj doprinos proslavi dali su i Muzički signali, tamburaški sastav koji pored stare izvorne baštine i muziku modernijeg zvuka.

„Drago nam je što možemo dati doprinos ovoj proslavi sa repertoarom crnogorskih pjesama i izvođača poput Šobića, ali izvešćemo i neke naše obrade“ kazao je vođa benda Zamir Ciriković.

Učesnica Hana Mulić koja je sa svojim ocem Mirsadom i bubnjarom Bekanom Sadikovićem oduševila je svoje sugrađane izvođenjem domaćih i stranih hitova.

„Željela bih da svim svojim sugrađanima čestitam Dan nezavisnosti i poželim dobar provod večeras“ kazala je ova mlada djevojka.

Na radost svojih sugrađana nastupao je i Dino Puzović sa bendom.

„Ovo je već treći put da nastupam na trgu povodom Dana nezavisnosti i kao i uvijek sa velikim zadovoljstvom, žarom i emocijom pjevam pred svojim sugrađanima.“ Kazao je Puzović čestitajući praznik svim građanima Crne Gore.

Velikim aplauzom i ovacijama publika je pozdravila i večerašnje najmlađe učesnike koji će predstavljati Bijelo Polje na takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“: Radomira Kruščića, Enu Šabanović, Viktoriju Kuč, Hanu Mulić, Džanu Lamežević i Emu Ljuca.

Nakon domaćih izvođača, članovi YU grupe započeli su dvosatni koncert na opšte oduševljenje publike koja je do duboko u noć pjevala sa njima hitove: Mornar, Opasno te volim, Leptir, Od zlata jabuka, Čudna šuma...

  

Tekst:Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić