JPU ,,Dušo Basekić“ proslavila 73 godine uspješnog rada

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Javna predškolska ustanova ,,Dušo Basekić“ intoniranjem himne i bogatim kulturno-zabavnim programom proslavila je danas u Centru za kulturu 73 godine uspješnog rada.

Obraćajući se prisutnima, direktorica JPU ,,Dušo Basekić“, Dijana Kovačević, kazala je da će i dalje nastaviti da rade na stvaranju boljih uslova za rad u vrtiću, i boravak djece.

,,Nadamo se da će se vrlo brzo stvoriti uslovi za izgradnju jednog novog vrtića koji nedostaje našem gradu, čime bi rasteretili prostorne uslove, kako bi sva djeca bila upisana u vrtić, a svakako, time bi i rad učinili kvalitetnijim. Nastavićemo tamo gdje su stale moje prethodnic koje su dale značajan doprinos u radu, pa im se na tome i zahvaljujem“, naglasila je Kovačević.

Zahvalnost je uputila direktoru Centra za kulturu, Milku Kovačeviću, koji im uvijek izađe u susret, pa je i ovog puta, kaže Kovačević, ustupio prostorije ove ustanove, kako bi mališani izveli program.

,,Zahvaljujem i Opštini Bijelo Polje, na čelu sa predsjednikom Petrom Smolovićem koji je ove godine uručio par vrijednih donacija našem vrtiću, time misleći na najmlađe. Zahvaljujem djeci, vaspitačima i saradnicima koji su u ovoj godini uložili veliki trud i napor, i kasnije se i okitili medaljama, nagradama, pohvalama i zahvalnicama“, zaključila je direktorica Kovačević.

Mališani iz područnih jedinica stihovima, igrom i pjesmom uljepšali su današnji program, uz prisustvo velikog broja roditelja, vaspitača i sugrađana.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić