Održan završni koncert učenika muzičke škole

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Iskoristivši lijepo vrijeme i ugodan ambijent u Parku pjesnika, učenici i nastavnici Škole za osnovno muzičko obrazovanje priredili su svojim sugrađanima koncert povodom završetka školske godine.

Učenici svih razreda, predstavili su se brojnim kompozicijama na flauti, violini, klaviru, harmonici i  gitari, uz pomoć profesora u čijoj klasi pohađaju muzičku školu.

Kako je istakla direktorica te ustanove Julka Vukićević, učenici su i ove godine postigli dobre rezultate te su se tako sa republičkih i međunarodnih takmičenja vratili sa odličjima.

“Osim takmičara, ponosni smo što smo i ove godine izveli još jednu generaciju svršenih osnovaca. Takođe, moram pohvaliti i nesebičan rad i trud nastavnog kadra koji su uradili sve da naša škola dobije zasluženo mjesto u obrazovanju među najboljima” istakla je Vukićević.

Ona je istakla da su u sklopu aktivnosti ove godine osnovali i dvije sekcije.

“To je dječija klapa “Margerita Bianca” sa kojima su radili profesori Jelena Đaković i Miloš Vojinović  i dječiji tamburaški orkestar pod dirigentskom palicom profesorice Denise Ćorović.

Pored polaznika sa svih instrumentalnih odsjeka, večerašnji koncert otvorio je mali hor učenika sa svojim mentorom profesorom Milošem Vojinovićem, koji su zavrijedili brojne ovacije publike.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović