U Kući Rista Ratkovića održano pjesničko veče "Njih troje"

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Večeras  je u Kući Rista Ratkovića održano pjesničko veče pod nazivom „Njih troje“ u kojem su učestvovali pjesnici Aleksandra Vučetić Perović, Miljan Nikolić i Radoman Čečović.

Veče je proteklo u znaku lijepo pisane i iskreno kazivane riječi, gdje su autori predstavili svoju poeziju koja je nastajala godinama unazad na temeljima emocija, iskustva i doživljaja svijeta koji ih okružuje.

Aleksandra Vučetić Perović je završila Filozofski fakultet u Nikšiću, piše poeziju ,a večeras je predstavila stihove svoje poslednje napisane poezije.

Miljan Nikolić je rođen 1977. godine u Zagrebu, diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Zastupljen je u zbornicima poezije: Dan poslije budućnosti,Fluid, Sedam noćnih rukopisa i savremeno srpsko pjesništvo u Crnoj Gori. Priređivač je i koautor knjige poezije Predio u praskozorje...

Radoman Čečović je rođen 1979. u Pavinom Polju, diplomirao na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Objavio je dvije knjige: Krivotporene pjesme i Priče o malim i velikim čudima sa Kemalom Musićem. Jedan je od autora Čitanke sa elementima teorije književnosti za prvi razred srednjih stručnih škola i Čitanke za drugi razred srednjih škola. Profesor je u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici i predsjednik Savjeta JU Ratkovićeve večeri poezije.

Veče je otvorila mlada violinistkinja Emina Višnjić.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović