Za ljepše i sadržajnije treće doba - sprovedena još jedna radionica zdravog starenja

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

U okviru projekta „Inovativne usluge podrške za starije u zajednici“ u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje održana je još jedna radionica zdravog starenja "Poezija i proza u zagrljaju zlatne dobi”.

Ova radionica realizovana je u cilju prevencije socijalne izolacije starijih, cjeloživotnog učenja, ali i podsticanja na izražavanje vlastitih stavova i mišljenja.

“Ovakve vrste radionica imaju prije svega podsticajni značaj, u smislu animiranja potencijala korisnika, kao i sadržajno i organizovano korišćenje njihovog slobodnog vremena”, kazala je socijalna radnica u Centru za njegu starijih, Ivana Bulatović, koja je i vodila radionicu.

Ona je dodala da se organizacijom radionica starijima vraća osjećaj korisnosti i pripadnosti, razvija pokretački duh.

“Kroz čitanje poezije i proze, učesnici radionice imali su priliku i da izraze vlastite stavove i mišljenja,objasne kako doživljavaju pročitane citate i stihove i koja je njihova pouka. Na taj način našim starijim sugrađanima smo omogućili i da izađu iz svoja ‘četiri zida’, da se druže, stvaraju, razmjenjuju ideje, otkriju i osnaže svoje kreativne potencijala”, istakla je Bulatović.

Pored zajedničkog druženja, polaznike radionice psojetila je i medicinska sestra, koja im je  provjerila krvni pritisak, nivo šećera u krvi, ali i razgovarala sa njima o terapiji i zdravim stilovima zivota.

Iz opštinskog Crvenog krsta su podsjetili da se svi zainteresovani sugrađani mogu priključiti ovakvim i sličnim radionicama, te da više informacija mogu dobiti na broj telefona 067/274-388 ili posjetom prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta svakog radnog dana u periodu od 7 do 15h.

 

Izvor: PR TIM Opštinske organizacije Crvenog krsta B. Polje

Tekst objavila: Sanja Dulović