Kolić: Oni koji su u „Sedmici“ naučili prve fudbalske korake, danas ponosno brane boje bjelopoljskog Jedinstva (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Kroz fudbalski klub „Sedmica“ od osnivanja od danas prošao je veliki broj dječaka, a neki od njih sada ponosno brane boje bjelopoljskog Jedinstva, ali i drugih crnogorskih klubova, što je naš najveći uspjeh, kazao je osnivač i trener „Sedmice“, Enes Enko Kolić.

Gostujući u emisiji „Sport klub“, Radija Bijelo Polje, Kolić je podsjetio da je klub „Sedmica“ osnovan još 2006. godine, tako da već 16 godina uspješno opstaje na fudbalskoj sceni.

„Klub je osnovan na moju inicijativu, još 10. septembra 2006. godine. Dobro se sjećam tog prvog treninga, koji smo odradili na terenu sa vještačkom travom kod Osnovne škole ’Dušan Korać’. Bio sam iznenađen odzivom djece, čak 22 dječaka su bila na tom treningu i već tada sam znao da nijesam pogriješio i da je osnivanje kluba ’Sedmica’ bio pravi potez. To potvrđuje i činjenica da evo 16 godina uspješno trajemo i dio smo bjelopoljske i crnogorske fudbalske scene“, rekao je Kolić.

Iz dana u dan broj članova se povećavao, što je, prema riječima Kolića, zahtijevalo i angažovanje većeg broja sportskih radnika i licenciranih trenera.

„Već na prvim treninzima mi je pomagao tada još aktivan igrač Jedinstva Elsan Čindrak, kao i jedan od roditelja djece, Hidajet Kovačević. Takođe, do 2015. godine, pored Čindraka, sa djecom je radio  i Marko Ćetković, a od 2016. pored mene je tu i moj brat Suad Cule Kolić, bivši prvoligaški igrač one velike Jugoslavije“, kazao je osnivač i trener „Sedmice“.

Kolić je istakao i da rezultat nije prioritet u njihovom radu, već stvaranje igrača, kao i zadovoljstvo i sreća djece, i na treninzima i na utakmicama.

„Kada sam počeo da radim sa djecom bio je aktuelan Bravera kup i moji dejčaci su izrazili želju da budu dio tog turnira, koji je okupio škole fudbala, ne samo iz Bijelog Polja, već i šire. Uspjeli smo da dođemo do finala, djeca su bila oduševljena i srećna, ali samo ona koja su igrala, dok su ostala tužno gledala sa strane. Tada sam shvatio da rezultat nije i ne smije biti prioritet, od tog trenutka mi je sreća dječaka i na treningu i na utakmci, najvažnija“, ispričao je Kolić.

Od 2007. se FK „Sedmica“ takmiči u u Sjevernoj regiji, a Kolić je istakao da su uvijek među najboljim ekipama.

„I ove godine su naši pioniri i petlići takmičenje  završili na četvrtom mjestu, a sobzirom na probleme i izazove sa kojima se suočavamo u radum, kao i da da sve do,aćinske mečeve igramo u Mojkovcu, ja sam i više nego zadovoljan. Ali, kao što sam i kazao, rezultat nije prioritete, želimo da stvaramo nove igrače, poput Hajrovića, Idrizovića, Ramovića, Bošnjaka, braće Kolić, Mušovića, Šekularca, Hadžibegovića, Muzurović, Čikića, koji su prve fudbalske korake neučili kod nas, a sada grade svoje karijere“, naglasio je trener Kolić.

On je napomenuo da kadeti „Sedmice“ već četiri godine igraju i za Jezero iz Plava.

„Jedinstvo poslednjih pet godina nije bilo član Prve lige, pa nije moglo imati i omladince i kadete, što bi značilo da bi djeca morala napraviti pauzu od dvije godine, što je dug period. Zato sam uspostavio saradnju sa ovim plavskim klubom i zaista sam im zahvalan. Posebno moram pomenuti prošlogodišnju generaciju, koja je od 18 odigranih utakmica u B grupi uspisala čak 16 pobjeda, imali smo 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, a posebno moram pohvaliti Lukača koji je postigao 32 gola“, kazao je Kolić.

Iako su prvenstvene utakmice završene, u „Sedmici“ i dalje vrijedno rade, pa će već sjutra 11 dječaka otputovati na kamp Dinama iz Zagreba, koji se održava u Tivtu.

„Mi smo već godinama unazad učesnici brojnih turnira i kampova, državnih i međunarodnih, ali se osjeća da zaostajemo u odnosu na ostale klubove iz regiona, posebno zbog tih infrastrukturnih problema. Zato sa nestrpljenjem očekujemo završetak pomoćnog terena, uz nadu da će se više raditi i na edukaciji trenera, kako bi rezultati bili još bolji“, poručio trener i osnivač „Sedmice“, Enes Enko Kolić.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević