Glumci bjelopoljskog pozorišta izveli predstavu ,,Mirovna misija”

Repriza predstave ,,Mirovna misija“, koju je po tekstu Jovane Bojović, režirao i adaptirao Slobodan Marunović, odigrana je večeras u velčikoj sali Centra za kulturu, u izvođenju glumaca bjelopoljskog pozorišta.

Komad koji donosi priču o porodici, ljubavi, ali i prolaznosti nedavno je na 48. Festivalu dramskih amatera Crne Gore proglašen za najbolji, a i večeras je zavrijedio je veliku pažnju publike koja je glumce sa scene ispratila brojnim aplauzima.  

Reditelj Slobodan Marunović, već sedmi put potpisuje režiju za bjelopoljsko pozorište,a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, veoma je zadovoljan onim što su pokazali glumci, i kako ističe, uvjeren je da su se mnogi u ovoj priči prepoznali, nasmijali ali i zamislili pred životom. 

,,Meni je najvažnije da smo napravili dobru predstavu koja komunicira sa publikom, što su potvrdili i večerašnji brojni aplauzi. Dobro je da je tema ,,profunkcionisala“ na ovom prostoru, i među ovim ljudima“, dodaje Marunović. 

Sjajnom izvedbom, glumci bjelopoljskog pozorišta na ovogodišnjem festivalu osim prvog mjesta za predstavu, osvojili su i nagradu za najbolju mušku ulogu Sanjin Hajdaragić, žensku epizodu Sanja Ćirović, mušku epizodu Predrag Vukojević, glumačku bravuru Derviš Hadžikić. Nagrada za najbolju muziku takođe je otišla u ruke postavi bjelopoljskog pozorišta, i to  za Sloba Kovačevića, najbolji dramski tekst Jovani Bojović, kao i nagrada za najbolju režiju Slobodanu Marunoviću. 

Muziku za predstavu uradio je Slobodan Kovačević, scenski pokret Ana Halas, a kostime i scenografiju potpisuje Milivoje Mićo Kovačević.  

U predstavi igraju: Sanjin Hajdaragić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić i Damir Crnovršanin.

 

Autorka i foto: Eldina Idrizović

 

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE