Ušli ilegalno u Crnu Goru sa namjerom da ubiju Ćatovića

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su državljani Srbije Željko Pavlov i Ljubomir Lazić ilegalno ušli u Crnu Goru sa namjerom da ubiju Bjelopoljca Elvisa Ćatovića, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je ranije saopšteno, sinoć nešto prije ponoći, upotrebom vatrenog oružja, Ćatović je ubio Pavlova, a ranio Lazića.

Iz policije su kazali da je brzom reakcijom i efikasnim operativnim radom službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje rasvijetljen sinoćnji događaj.

„Nakon konsultacija sa tužiocem, E.Ć. je uhapšen, zbog sumnje da je, na štetu Ž.P. i Lj.L, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kaže se u saopštenju policije.

E.Ć. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

 „Dosadašnje policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. i Lj.L. ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mjesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gdje živi E.Ć. u namjeri da ga liše života“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, sijede dalje policijsko – tužilačke mjere radnje u ovom predmetu.

Izvor: Mina

Foto izvor: Kolektiv.me