Održan trening ,,Mehanizmi učešća nevladinih organizacija u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou“

Nevladina organizacija Bjelopoljski demokratski centar realizovala je danas trening na temu ,,Mehanizmi učešća nevladinih organizacija u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou“, u prostorijama hotela ,,Bijela Rada“.

Cilj projekta jeste da se jačaju kapaciteti lokalnih NVO, poboljšanje saradnje sa  organima lokalne samouprave i unapređenje tih kapaciteta.

,,Vjerujem da smo kroz ovaj trening ojačali kapacitet 20 lokalnih NVO koje su uzele učešće, i da su stekli nova znanja i iskustva u vezi primjene mehanizama za učešće u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou“, kazao je predsjednik Bjelopoljskog demokratskog centra, Zdravko Janjušević.

Janjušević je naveo da kroz ovakve aktivnosti žele afirmisati NVO, kako bi, kako ističe, stekle samopouzdanje  i dodatne vještine, i u narednom periodu mogle zagovarati interese i inicijative građana Bijelog Polja.

 Nakon završenog treninga koji je vodio profesor Ruždija Strujić, predstavnik NVO ,,Bonum“ iz Pljevalja, zaključeno je da se mora raditi na obostranoj komunikaciji i saradnji, jer bez zajedničkog djelovanja, kako su naveli, ne moguostvariti konkretne rezultate.

Današnji trening nastavak je aktivnosti u realizaciji projekta ,,Aktivna uloga nevladinih organizacija na loklanom nivou – Put do razvoja lokalne zajednice“, koji se realizuje u okviru ,,Moja zajednica – snažna zajednica“, Centra za razvoj nevladinih organizacija.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić; Bjelopoljski demokratski centar

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJA ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE