Gušmirović: Stvaramo pretpostavke da Gornji grad bude mjesto gdje će se kultura razvijati i odvijati (video)

Na području Gornjeg grada u poslednje vrijeme urađeno je dosta infrastrukturnih projekata zahvaljujući kojima je značajno poboljšan kvalitet života građana, kazao je Mervan Gušmirović, predsjednik Savjeta te mjesne zajednice.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje on je posebno izdvojio izgradnju betonskog stepeništa u tom dijelu grada do plaže Sinjavac sa pratećom opremom i mobilijarom.

“Taj projekat je kandidovan još 2009. godine i od tada do danas razogavaramo na tu temu. Stari Bjelopoljci znaju šta je Sinjavac i šta je Lim. To je za sve nas bilo kultno mjesto na kojem se decenijama okupljala bjelopoljska mladost, počinjale prve ljubavi, hiljade djece naučilo da pliva. Nažalost, ta plaža je godinama bila devastirana, prilaz zarastao u korov i šiblje. Zahvaljujući razumijevanju i pomoći lokalne uprave sada imamo uređenju gradsku plažu, na kojoj se u budućnosti mogu odvijati mnoga kulturna dešavanja. Napravljeno je betonsko stepenište sa podestima u dužini od 150 metara, rukohvat sa lijeve strane, javna rasvjeta, na dva mjesta potporni zidovi i postavljeni tuševi. Na taj način stvorene su pretpostavke da se na tom mjestu odvijaju razne kulturne manifestacvije, pjesničke i muzičke večeri. Puno toga se planira i sve je moguće sa malo investicija realizovati”, kaže Gušmirović. 

Mervan Gušmirović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornji grad

On kaže da su u tom dijelu grada ponosni na dva sakralna objekta, Petrovu crkvu i Gušmirsku džamiju, Muzej, dvije srednje i osnovnu školu, vrtić, novu zgradu  Crvenog krsta, te da se uz kapitalne projekte koji se planiraju, stvaraju  predispozicije da to bude dio grada, gdje će se kutura razvijati i odvijati.

 

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje