Nagrada “Moba” priznanje lokalnoj upravi za ulaganja u poljoprivredu i ruralni razvoj (video)

Na Drugoj nacionalnoj konferenciji o poljoprivrednom i ruralnom razvoju koja je nedavno održana u Pljevljima, bjelopoljskoj lokalnoj upravi  je  pripala nagrada "Moba’’ za postignuti zajednički rad i realizaciju programa mjera za podsticaj ruralnog razvoja i poljoprivrede.

Gostujući tim povodom u emisiji “Eko zona” Radija Bijelo Polje, Suzana Rovčanin iz Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj i Nusret Bećirović iz Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo, kazali su da su podsticajne mjere u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja ove godine unaprijeđene a da će takav pozitivan trend biti nastavljen i ubuduće.

Suzana Rovčanin - Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj 

“Nagrada je od velikog značaja i motiviše nas da i dalje nastavimo sa poslom, te da iznova iznalazimo nove načine približavanja farmerima, kako bi  ima olakšali vođenje domaćinstva i bavljenje poljoprivredom. Naziv“moba” simbolizuje običaj udruživanja više osoba u cilju pomoći drugoj u obavljanju različitih poslova,što znači da samo zajedničkim radom i zalaganjima možemo postići rezultat i ostvariti nove uspjehe i priznanja u poljoprivredi”, kaže Rovčanin.

Nusret Bećirović - Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo

Konferencija u Pljevljima koju je organizovala NVO „Mreža za ruralni razvoj“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, bila je prilika za razmjenu ideja i iskustava u cilju daljeg unapređenja poljoprivrede i razvoja ruralnih područja u Crnoj Gori, kao i uspostavljanja intenzivinije buduće saradnje svih relevantnih aktera, kazao je Nusret Bećirović.

“Konferencija je trajala dva dana i okupila je predstavnike iz zemalja u okruženju, Albanije,Makedonije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naše učešće na tom skupu je bilo značajno iz više razloga, a prije svega zbog prilike da čujemo iskustva drugih zemalja, kada je riječ o razvoju poljoprivrede. Iniciraću donošenje strateškog dokumenta koji će tretirati razvoj poljoprivrede. Iako u okviru strateškog dokumenta ekonomskog razvoja naše opštine ima posebno poglavlje posvećeno poljoprivredi, ipak je potrebno donijeti takav poseban dokument”, istakao je Bećirović.

 

Repriza emisije “Eko zona” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje