Anadi, Ivana i Anja uspješne učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje (video)

Anadi Beganović, Ivana Jaćimović i Anja Cmiljanić uspješne su učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje, u kojoj su napravile prve korake na stazi muzičkog stvaralaštva. 

Gostujući danas u emisiji ,,Smartovci“, Radija Bijelo Polje, one su saglasne da je dobar plan i organizacija preduslov za uspjeh u školi, i drugim aktivnostima koje njihovi vršnjaci pohađaju.

Učenica sedmog razreda osnovne škole ,,Vladislav Sl. Ribnikar“, Anadi Beganović, devet godina pohađa muzičku školu, za koju se, kaže, opredijelila na nagovor roditelja.

,,Roditelji su razmišljali šta je najbolje za mene, i koje to aktivnosti je dobro da pohađam, tako da sam se odlučila za muzičku školu koju sam naravno zavoljela. Sviram flautu u klasi profesorice Slađane Furundžić, jer sam jedne večeri prisustvovala koncertu starijih koji su nam prezentovali sve instrumente, najviše mi se svidio zvuk flaute“, istakla je Anadi.

Anadi je do sada osvojila jednu bronzu, jednu zlatnu, i devet srebrnih medalja na brojnim takmičenjima širom zemlje i regiona.

Anadi Beganović, Ivana Jaćimović i Anja Cmiljanić

Učenica devetog razreda osnovne škole ,,Risto Ratković“, Ivana Jaćimović, zajedno sa Anadi već devet godina pohađa muzičku školu.

,,Ja sam se opredijelila za harmoniku, još dok sam bila u vrtiću vaspitačica nam je svirala harmoniku na rođendanima koje smo slavili, i već tada sam zavoljela taj zvuk i pjesme koje su se pjevale uz taj instrument, i odlučila sam da se oprobam u tome. Zvuk harmonike je divan, i ne može nijedan drugi instrument izvesti takvu harmoniju“, navodi Ivana, koja svira u klasi profesora Milinka Prebiračevića.

Ivana ima dva zlata, i brojne druge nagrade koje je osvajala na brojnim takmičenjima gdje je nastupala solo, sa orkestrom i horom.

,,Takmičenja su jedno lijepo iskustvo, i ne samo zvog nagrade, već je važnije sklapanje novih prijateljstava“, naglašava ona, i dodaje da planira da upuiše srednju muzičku školu.

Anadi Beganović, Ivana Jaćimović i Anja Cmiljanić

Ivana, Anadi i Anja pored pohađanja muzičke škole odlične su učenice, pohađaju i druge vannastavne aktivnosti.

Anja Cmiljanić učenica je šestog razreda osnovne škole ,,Vladislav Sl. Ribnikar“ u današnoj emisiji ,,Smartovci“ kazala je da muzičku školu pohađa od drugog razreda, i od početka svira gitaru.

,,To je bila moja ideja, i zamolila sam roditelje da me upišu, i nikada ne bih odustala od muzike. Kao mala gledala sam brata dok svira gitaru, svidjelo mi se i tako sam se odlučila za taj instrument", dodaje Anja. 

Ona svira u klasi profesora Jasmina Ćorovića, a do sada je osvojila jedno srebro, dva zlata i bronzu.

Anadi Beganović, Ivana Jaćimović i Anja Cmiljanić

Anadi, Ivana i Anja istakle su da često nastupaju kao muzička pratnja u okviru brojnih kulturnih manifestacija, a samo učešće za njih je veoma značajno.

U današnjoj emisiji složile su se da mobilni telefon može biti koristan, ali su poručile vršnjacima da manje vremena provode pored uređaja, već da se više druže i stiču nova prijateljstva.

Repriza emisije ,,Smartovci" biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Darko Braič i Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE