Martinović: Muzika je spona među ljudima (video)

Predsjednik nevladine organizacije ,,Muzička baština“, profesor muzičkog vaspitanja, Almir Martinović, gostujući danas u emisiji ,,Šta može Nvo“ kazao je da je muzika spona među ljudima, a da je Bijelo Polje rasadnik muzičkih talenata.

Prošle sedmice u našem gradu ova NVO i UBNOR Bijelo Polje organizovali su koncert pjesama iz slavne Narodno-oslobodilačke borbe, i uz prisustvo velikog broja sugrađana kojima je u srcu ideja o bratstvu i jedinstvu, proslavili 29. novembar, Dan nekadašnje Republike Jugoslavije.

,,I sada nakon koncerta uzbuđenje traje, misija je zaista uspješna. Sve ono što se desilo te večeri ostavilo je jedan snažan pečat u mom radu i životu. Koncert je sve prisutne podsjetio na vrijeme, na prošlost koja je bila jako lijepa, i vratili smo nostalgiju ljudima da se prisjete tog vremena, i mislim da sam uspio na trenutak da vratim sjećanja na narodno- oslobodilačku borbu, bratstva i jedinstva koje su živjeli bez granica. Te večere na licima sugrađana vidio sam radost što su svi zajedno na istom mjestu pjevali i sjetili se tih lijepih trenutaka vremena koje se ne smije zaboraviti“, naglasio je Martinović, ističući da je velika podrška došla od UBNOR-a i SUBNOR-a Crne Gore.

Predsjednik Nvo ,,Muzička baština", profesor muzičkog vaspitanja Almir Martinović 

,,Veliki pečat održanom koncertu dao je i gradski hor, koji je sada zauzeo jedno vodeće mjesto u svijetu horske muzike u Crnoj Gori, i zaista sam zahvalan dirigenticama Jeleni Đaković i Julijani Vujošević, i naravno svima koji su dali nemjerljiv doprinos kako bi sve izgledalo besprekorno“, naveo je Martinović.

Pored gradskog hora na koncertu su nastupili orkestar bjelopoljskih muzičara, vokalna grupa, solisti i recitatori.

Martinović naglašava da su te večeri poslali jasnu poruku, da jedinstvo i sloga vladaju među ljudima.

,,Naša nevladina organizacija živi ideju očuvanja narodne muzike sa ovih prostora, i cilj nam je da ukažemo koliko mladi mogu a onda će kasnije oni sami sebi praviti put u svijetu muzike. Muzika je jedna ljubav, priča bez koje se, ja mislim, ne može zamisliti život jednog čovjeka. Cilj koji smo sebi postavili od početka osnivanja NVO, 29. novembra smo dokazali koliko je ta ideja jedinstva ostvarljiva i moguća, i zapravo uspjeli smo u tome“, navodi on.

Predsjednik NVO ,,Muzička baština", profesor muzičkog vaspitanja Almir Martinović u emisiji ,,Šta može Nvo"

Martinović je uputio molbu mladim muzičkim talentima u našem gradu da se bave muzikom. Idoli mladima trebaju da budu, kaže on, ljudi koji su proslavljeni i koji će živjeti poslije našeg vremena.

Repriza emisije ,,Šta može Nvo“ biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 17:30 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonskarealizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE