Crnogorska pokreće inicijativu za smjenu Carevića

Crnogorska, koja je u petak obavijestila javnost da više nije dio koalicione vlasti u Budvi, iniciraće već danas smjenu aktuelnog predsjednika budvanske opštine Marka Carevića, saopšteno je nezvanično Dnevnim novinama iz te partije.

Koalicioni partneri u Budvi od Crnogorske još nijesu dobili formalno obavještenje o odluci te partije da istupi iz vlasti, saopštio je Pobjedi lider budvanskog odbora Demokrata Dragan Krapović, napominjući da će tek nakon toga Demokrate odlučiti o ostanku ili eventualnom napuštanju koalicije.

Podsjećamo, predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović saopštio je u subotu da ta partija više nije dio vladajuće koalicije u Budvi, te da njeni predstavnici više neće učestvovati na koalicionim sastancima.

Odluku o istupanju iz koalicije Bulatović je obrazložio, kako je naveo, nepodnošljivim primitivizmom, neznanjem i pohlepom pojedinih funkcionera Demokratskog fronta.

"Mi u takvom društvu dalje ne želimo da provedemo ni dana", poručio je Bulatović i istakao kako su Front i Demokratska partija socijalista poput blizanaca.

Izvor:RTCG