Snimanje dugometražnog filma “Filter” privodi se kraju

14 6 filterNajveći dio švedsko-crnogorske koprodukcije dugometražnog igranog filma “Filter” u režiji Dražena Kuljanina, švedskog reditelja našeg porijekla, završen je snimanjem posljednje scene čija se radnja odvija u Švedskoj. Film se realizuje u produkciji Film facility iz Švedske i crnogorske Galileo production.

Preostala je da se snimi još jedna scena u Crnoj Gori, čime će se faza produkcije završiti, a otpočeti faza postprodukcije. Prva faza snimanja, koja čini oko 70 odsto filma, snimana je u septembru prošle godine u Crnoj Gori, na lokacijama u Starom Baru, Dobrim Vodama i Ulcinja, nakon čega je preostalo snimanje završeno u Švedskoj.

“Ovo je sjajna prilika za međunarodnu saradnju zanimljiv scenario, priča, čija radnja je smještena u Crnoj Gori, crnogorska i međunarodna glumačka podjela, u kojoj se nalazi jedna ozbiljna evropska glumačka zvijezda, i vjerujem da smo na tragu jednog ozbiljnog projekta, koji će nas sve skupa predstaviti u najboljem svijetlu. Imajući u vidu višestruke benefite ove koprodukcije za crnogorsku kinematografiju i promociju Crne Gore, smatramo funkcionalnim da se ovih dana obratimo Ministarstvu kulture Crne Gore, vjerujući da je obostrani interes finalizacija ovog projekta, jer smo do sada sami iznijeli crnogorski dio produkcije ovog filma”, kazao je ispred kuće Galileo production Milorad Radenović.

14 6 filter1

U glavnim ulogama filma pojavljuju se crnogorski glumac Srđan Grahovac i poznata švedska glumica Disa Ostrand, a kuriozitet je i da jednu od vodećih uloga tumači poznati švedski glumac Johanes Kuhnke. Pored Srđana Grahovca, crnogorsku ekipu čine glumci Jelena Simić, Slaviša Čurović i Petar Jaredić, dok glumačku ekipu iz regiona čine glumci Sergej Trifunović i Ana Sofrenović.

Izvor: Dnevne novine