Formirane radne grupe za apsorpciju pomoći UN Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori formirali su danas radne grupe koje će u najkraćem mogućem roku pripremiti plan aktivnosti za apsorpciju pomoći Ujedinjenih nacija Crnoj Gori u borbi protiv širenja i posljedica koronavirusa – dogovorili su se danas predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović i koordinatorka UN u Crnoj Gori Fiona Mekluni.

Ključne državne institucije i Sistem UN u Crnoj Gori će u narednim danima intenzivno raditi u pravcu rješavanja urgentnih pitanja i donošenja brzih odluka sa kratkim rokom implementacije u borbi protiv koronavirusa – dogovoreno je danas.

Ujedinjene nacije su pohvalile mjere koje je Vlada preuzela u cilju borbe protiv širenja koronavirusa, uvjeravajući da Sistem UN podržava sistemski odgovor i planove Crne Gore, koja istovremeno vodi računa o ljudskim pravima i najugroženijim populacijama.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva javne uprave, Kliničkog centra Crne Gore, Instituta za javno zdravlje i Uprave policije.

 

 

Saopštenje i foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Tekst objavila: Sanida Kajević