Zaražene 53 osobe, niko nije na respiratoru

Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je još jedan slučaj korona virusa u Crnoj Gori. To znači da je danas evidentirano ukupno šest novozaraženih. Time je broj oboljelih u našoj zemlji porastao na 53.

"Od današnjeg presjeka u osam sati, analizano je 13 uzoraka. Novi korona virus je potvrđen kod jedne osobe, dok je kod 12 osoba nalaz negativan", saopšteno je iz IJZ.

U Crnoj Gori sad imamo ukupno 53 inficiranih novim koronavirusom.

"Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.356 osoba", navodi se u saopštenju.

U Kliničkom centru Crne Gore liječi se 11 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa od kojih devet u Klinici za infektivne bolesti i dva u Internoj klinici.

Kako je saopšteno iz KCCG, svi pacijenti koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti su trenutno stabilnih vitalnih parametara.

"Oba pacijenta u Internoj klinici su za sada hemodinamski stabilna, stabilnih vitalnih parametara, na terapiji kiseonikom, ali nijesu priključeni na respirator", saopšteno je iz KCCG.

Iz IJZ je saopšteno da je juče i danas ukupno uzorkovano 140 osoba iz pogođenih područja čije su analize u toku i koje će se obrađivati tokom večeri i noći.

Izvor: RTCG

Tekst objavila: Sanja Čujović