Pokrenuta kampanja BezbjednaDoma

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), Uprava policije i nevladine organizacija članice Operativnog tima za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, pokrenule su akciju BezbjednaDoma, sa ciljem da žrtvama nasilja ukažu da nijesu same i da mogu dobiti pomoć.

Iz MUP-a su objasnili da je ta akcija pokrenuta kao dio nacionalne kampanje OstaniDoma, pokrenute u cilju prevencije širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

Navodi se da će kampanju realizovati MUP, Uprava policije i nevladine SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić, Sigurna ženska kuća, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, Centar za ženska prava i Centar za romske inicijative.

Ocjenjuje se da su, u situaciji kada je ključna preventivna mjera u borbi protiv koronavirusa ostati kući, posebno ranjiva grupa žrtve nasilja u porodici, koje su u Crnoj Gori dominantno žene.

Iz MUP-a su kazali da je cilj kampanje, koju je podržala Britanska amabasada u Podgorici, da se ukaže žrtvama da nijesu same i da mogu dobiti pomoć i zaštititi sebe i druge članove porodice od nasilja.

 

Izvor i foto: mina