Pandemija dezinformacija opasnija od pandemije virusa

Pandemija dezinformacija opasnija je od pandemije virusa, ocijenio ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da će se sa virusom izboriti, a da će se pandemija dezinfomacija nastaviti, pogotovo, kako se budu približavali izbori.

“Međutim, i na to ćemo imati odgovor, kao i do sada i iz ovoga izaći kao pobjednici, jer već imamo značajno iskustvo u borbi sa dezinformacijama i određene alate da se borimo protiv istih”, rekao je Bošković u intervjuu Dnevnim novinama.

On je kazao da se Crna Gora kontinuitetu već duži niz godina na udaru raznih dezinformacionih kampanja, tako da se nije moglo očekivati da u ovoj situaciji budemo izuzeti od toga. Bošković je kazao da će Vojska nastaviti, kao i do sada, da pruža podršku drugim institucijama redovnim dekontaminacijama, obezbjeđivanjem karantina, transportnim kapacitetima i slično.

"Ne treba zaboraviti da naši pripadnici redovno učestvuju u dostavljanju pomoći stanovništvu koje se nalazi u nepristupačnim područjima, kao i da su plovila Mornarice u pripravnosti za slučaj da treba doći do naših građana vodenim putem", naveo je Bošković. On je rekao da pandemija korona virusa ne utiče negativno na rad kontingenata Vojske Crne Gore u misiji “Odlučna podrška” u Avganistanu i NATO aktivnosti „Isturenog pojačanog prisustva” u Letoniji.Bošković je kazao da u Vojsci Crne Gore nema zaraženih i da je to izuzetno značajno.

"Pripadnici VCG koji se nalaze u međunarodnim misijama i aktivnostima dobrog su zdravstvenog stanja, i među njima nema zaraženih", dodao je Bošković.

 

Izvor: MINA