Stanković: Ako bude prijave, provjerićemo rad NKT

Tužilaštvo će provjeriti način na koji su trošena sredstva donirana Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti ukoliko neko prijavi da je u njihovom postupanju bilo sumnjivih radnji, saopštio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

On je u intervjuu listi Dan kazao da se tužilaštvu dosad niko nije obraćao sa sumnjama u način raspodjele novca koji je doniran Nacionalnom koordinacionom tijelu. Stanković je rekao da će, ukoliko se u bilo kom momentu pojave osnovi sumnje da je u tom dijelu učinjeno krivično djelo, tužilaštvo sasvim sigurno preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

"Međutim, ukoliko se, kao do sada, bude radilo, samo i jedino, o paušalnim ocjenama i tvrdnjama zasnovanim na ličnim utiscima ili nekim drugi razlozima, do reakcije tužilaštva ne može i neće doći", naveo je Stanković. Stanković je kazao i da su se slične optužbe koje su se ranije mogle čuti u javnosti pokazale kao neosnovane.

On je rekao da tužilaštvo ne postupa selektivno kada se radi o kršenju mjera zabrane i da djeluje jednako u odnosu na sve počinioce bez obzira na njihova imena i partije kojima pripadaju. Govoreći o v.d. stanju u tužilaštvu, Stanković je kazao da je ta institucija obavila što je bilo do njih, a da je sada odluka na poslanicima u crnogorskoj skupštini.

Izvor: MINA