Od COVID-a 19 izliječeno 214 osoba

U Crnoj Gori od COVID 19 izliječeno je 214 pacijenata, a trenutno je koronavirusom zaražena 101 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Direktor IJZ-a Boban Mugoša kazao je da su tokom prve smjene laboratorije Instituta bile fokusirane na analize uzorka pacijenata koji se oporavljaju, tako da je broj oporavljenih povećan za osam i svi su iz Podgorice.

Kako je naveo, ukupno oporavljenih je 214, a broj trenutno oboljelih je 101.

„Imajući u vidu oporavljene, broj trenutno oboljelih u Podgorici je 54, Ulcinju 14, Baru 11, Plavu šest, Tuzima i Nikšiću pet, Gusinju tri, Budvi dva i Herceg Novom jedan“, kazao je Mugoša.

Ukupan broj inficiranih od početka dešavanja sa novim koronavirusom u Crnoj Gori je 322.

Mugoša je rekao da je ovih dana došlo do relativnog opuštanja i da će epidemiološka situacija zavisiti od toga kako će se građani ponašati ovih dana.

On je zamolio građane da poštuju sve mjere, a posebno mjeru fizičke distance.

„Imamo povoljniju epidemiološku situaciju, već nekoliko dana ili nemamo novih sluajeva, ili imamo jedan, ili dva. Moramo da povedemo računa da se to nastavi, da bi dalje mogli da popuštamo sa mjerama“, naveo je Mugoša.

Kako je kazao, ako u nedjelju bude povoljna epidemiološka sitaucija najnovije mjere će stupiti na snagu, a ako se pogorša onda će morati da ih stopiraju do daljnjeg.

Izvor: mina