Od jutros dvije žrtve novog virusa korona

U Crnoj Gori rano jutros preminula su dva pacijenta zaražena novim virusom korona. Jedan pacijent preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), a drugi na Jedinici intenzivnog liječenja Opšte bolnice u Baru.

Te podatke su u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) saopštili pomoćnik direktora KCCG Nemanja Radojević i direktor Opšte bolnice u Baru Dragoslav Tomanović, prenosi portal RTCG.

Saopštavajući podatke za KCCG, Radojević je rekao da su u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori hospitalizovana 24 pacijenta, a 16 njih je na Infektivnoj klinici. "Oni su stabilnog zdravstvenog stanja. Sedam pacijenata je na Internoj klinici, od čega su troje na mehaničkoj potpori disanja. Jedan pacijent je, nažalost, umro u ranim jutarnjim satima u KCCG", kazao je Radojević. Direktor barske bolnice, koja je ujedno kovid centar za primorski region, saopštio je da svi hospitalizovani Kovid pozitivni pacijenti imaju srednje tešku kliničku sliku.

Tomanović je kazao da je pet pacijenata na opservaciji i da se čeka nalaz. "Svi hospitalizovani imaju srednje tešku kliničku sliku, što znači da imaju obostranu upalu na plućima. Nažalost, jedan pacijent je na Jedinici intenzivnog liječenja umro. Bio je na respiratoru i imao je veoma tešku kliničku sliku sa ranim plućnim komorbiditetima", rekao je Tomanović.

 

Izvor: RTCG