Japan donirao Crnoj Gori 800 hiljada eura

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopštili su da je Crnoj Gori stigla vrijedna donacija iz Japana u iznosu od 800.000 eura, za nabavku medicinske opreme, sa ciljem jačanja zdravstvenog sistema zemlje u borbi protiv zaraznih bolesti, uključujući Kovid-19.

Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji Tarzan Milošević i ambasador Japana u Crnoj Gori Đunići Marujama usaglasili su se da je donacija dragocjena i važna za zdravstveni sistem Crne Gore.

''Ova donacija će opštim bolnicama u sjevernim opštinama obezbijediti prenosive ultrazvučne skenere, centralne monitore, kao i drugu medicinsku opremu, čime će biti ojačan zdravstveni sistem Crne Gore u borbi sa zaraznim bolestima'', saopštili su iz Ministarstva. Kako su kazali, imajući u vidu činjenicu da je Kovid-19 postao globalno pitanje, za međunarodnu zajednicu je od presudnog značaja da uloži zajedničke napore i blisko sarađuje u rješavanju ovog izazova.

''Ova donacija predstavlja još jednu potvrdu dobrih i prijateljskih odnosa naroda Crne Gore i Japana'', poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

 

Izvor: RTCG