Dio đaka se vraća u školu, dio uči online

Učenici 1, 2, 3, 4, 5. i 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole pohađaće nastavu u školi, dok će ostali učiti online, uz konsultacije u školi na svakih petnaest dana, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete.

Kako navode, sve provjere znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka za sve đake, organizovaće se isključivo u školi, uz poštovanje mjera.

"Svi đaci srednjih stručnih škola bilo kog razreda će vježbe i praktičnu nastavu realizovati u školi ili kod poslodavca, uz poštovanje mjera. Trajanje časa za učenike osnovnih škola je 30 minuta najviše 4 časa, a za učenike srednje škole 30 minuta najviše 6 časova", piše u informaciji o organizaciji nastave od prvog oktobra, koja, kako navode iz Ministarstva, bazu ima u jasnim preporukama Instituta za javno zdravlje, složenoj epidemiološkoj situaciji i potrebi da se zaštite djeca, ali i da im se obezbijedi znanje. 

Bez obzira na činjenicu što će dio đaka pratiti nastavu u školi, Ministarstvo prosvjete učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo je i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji će se od 1. oktobra emitovati na TVCG2 i MNE sport. 

"Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi će biti emitovani na kanalima TV Teuta i TV Boin. Programska šema biće objavljena na sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me, YouTube kanalu Uci doma, te internet stranici Ministarstva prosvjete, društvenim mrežama i TV kanalima", navodi se u saopštenju.

 

Izvor: rtcg