Do ljeta situacija sa koronom biće bolja

Direktor Interne klinike dr Đorđije Krnjević kaže da su ljekari i svi medicinski radnici nakog skoro godinu borbe sa koronom umorni i isrpljeni, ali i da se nada da će vakcinacija biti uvod u pobjedu nad koronom.

“Optimista sam da će do ljeta ova situacija biti koliko toliko bolja, da ćemo tako ući u novu sezonu, da ćemo biti spreminiji, da će biti veliki broj vakcinisanih stanovnik”, kazao je Krnjević u Jutarnjem programu TVCG i pozvao na strpljenje i poštovanje mjera.

“Nažalost i novu godinu započinjemo sa koronom i dalje smo u punom kapacitetu u borbi protiv korona virusa i nadam se da ćemo iz nje brzo izaći”, kazao je Krnjević.

Na Internoj klinici je jutros, kako navodi bilo 49 kovid pacijenata, od kojih je 26 životno ugroženo.

“Jesmo umorni, jesmo iscrpljeni to već drugo traje. Sama priča o koroni mislim da je i dosadila i građanima, zamislite onda kako je nama koji smo svaki dan sa pacijentima, dosta je tu i smrtnih slučajeva i ličnih sudbina”, navodi Krnjević.

Podsjeća i da je mjesecima broj zaraženih konstantno veliki, što kako dodaje nije dobro jer znači i veći broj hospitalizacija.

“Spremni smo i dalje moram pohvaliti i skinuti kapu svim zaposlenim u KCCG i u Internoj klinici. Nije nimalo lako 10 mjeseci se naći u ovakvoj situaciji”, poručuje Krnjević.

Izvor: Rtcg