NK: Manje zaraženih, za 24h troje preminulo

U posljednjih desetak Nikšić bilježi značajan pad broja novozaraženih korona virusom, što se odražava i na rad Doma zdravlja i Opšte bolnice Nikšić, saopštio je vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanova Marko Mitrović.

On je rekao da su u posljednja 24 sata imali tri smrtna slučaja.Pad broj novoinficiranih, prema riječima Mitrovića, znači i manji broj posjeta pacijenata kovid ambulanti. On, međutim, upozorava da su bolnički kapaciteti i dalje značajno popunjeni.

"Taj dio kovid zone nije relaksiran ovim padom, razlog tome je što pacijenti koji su primljeni prije mjesec dana još nijesu opušteni jer se radi o snažnom epidemijskom talasu s težim kliničkim slikama pacijenata", rekao je Mitrović.Takvi pacijenti koji uglavnom imaju pridružene bolesti, pojašanjava on, zahtijevaju dužu hospitalizaciju.

"Imamo manji broj prijema, ali i manji broj otpusta. Tako da ta popunjenost ostaje u vrhu naših kapaciteta, odnosno onoliko koliko smo i opredijelili kreveta", istakao je Mitrović.On kaže da je u hospitalizovano 109 kovid pacijenata, od kojih su dva pacijenta dječjeg uzrasta i dobrog zdravstvenog stanja.

Izvor: rtcg