Kafići do 23h, policijski čas od ponoći...

Izlazak iz objekta stanovanja od 17. aprila biće zabranjen od ponoći, marketi i prodavnice radiće od 7 do 22 časa, dok će rad ugostiteljskih objekata biti od 7 do 23 časa, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Ona je na pres konferenciji saopštila da ove mjere važe do 23. aprila.

Nove mjere u cijeloj Crnoj Gori

Iste mjere koje će se od 17. do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje.

U Nikšiću, Mojkovcu, Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Šavniku i Andrijevici produžavaju se aktuelne mjere u tim opštinama, s obzirom na to da je broj zaraženih na 100 hiljada stanovnika veći od 800.

Zabrana međugradskog saobraćaja za vikend je i dalje na snazi.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, panoramski točak i slično) i dalje su zabranjeni.

Epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje, Radica Raičević, saopštila je na konferenciji da je i dalje trend pada novoboljelih od korona virusa. 

Što se tiče smrtnih slučajeva, Raičević je kazala da je od posljedica infekcije prošle sedmice preminulo 68 osoba. 

"Broj oboljelih u Podgorici i Danilovgradu pao je na ispod 800, tako da te opštine sada prelaze u drugu kategoriju", navela je Raičević.

Navela je i da je od 1. januara do 15. aprila u Crnoj Gori vakcinisano 50.809 osoba, od čega je prvom sozom  37.519, a drugom 13.290.

KCCG: Životno ugroženo 68 pacijenata

Direktor Interne klinike KCCG, Đorđe Krnjević, kazao je da je 68 kovid pacijenata u toj zdravstvenoj ustanovi životno ugroženo.

 

uzvor:rtcg