Ostaje na snazi zabrana međugradskog saobraćaja vikendom

 U svim opštinama u Crnoj Gori od sjutra će važiti iste epidemiološke mjere, jer nijedna više nije u crvenoj zoni, dok na snazi ostaju zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i zabrana izlaska iz objekata stanovanja od ponoći do pet sati.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, kazao je da su sve opštine zabilježile pad kada je u pitanju broj novih slučajeva koronavirusa, i nijedna nije u "crvenoj" zoni.

"Broj zaraženih u Andrijevici je u padu, tako da u Crnoj Gori sada nema ni jedne opštine koja je u tzv crvenoj zoni. U Andrijevici se od sjutra primjenjuju mjere koje važe za sve ostale opštine", rekao je Galić na konferenciji za novinare.

Galić je dodao da je najbolja situacija na jugu Crne Gore.

On je naveo da je novim mjerama produženo vrijeme rada priređivača igara na sreću, koji će raditi od sedam do 23 sata.

On je objasnio da se ukida zabrana okupljanja više od dvije punoljetne osobe na otvorenom prostoru, a dozvoljeno je okupljanje do 20 osoba.

Galić je rekao da državljanima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Rusije, Bjelorusije i Ukrajine nije potreban negativan PCR test za ulazak u Crnu Goru, već mogu ući u zemlju bez ograničenja.

On je kazao i da se dozvoljava posjeta licima koja su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Galić je rekao da se putnicima i posadi putničkih plovila omogućava ulazak u Crnu Goru sa negativnim rezultatom PCR testa koji prilikom ukrcaja nije bio stariji od 72 sata.

Direktor Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore, Đorđe Krnjević, kazao je da je u toj ustanovi broj hospitalizovanih u posljednjih 14 dana drastično manji u odnosu na prethodne mjesece, što je relaksiralo kapacitete Kliničkog centra.

Izvor.mina