Preminula jedna osoba, 84 novopozitivnih

U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovana su 84 novopozitivna slučaja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.329 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 17, Nikšića devet, Berana i Rožaja po osam, Pljevalja sedam, iz Budve, Bara, Tivta, Danilovgrada i Ulcinja po četiri, iz Herceg Novog, sa Cetinja i iz Petnjice po tri, Bijelog Polja dva i po jedan iz Kotora, Mojkovca, Tuzi i Kolašina.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 i to kod pacijenta iz Bijelog Polja, koji je imao 64 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.545.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 150 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.688.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 98.449.

U Podgorici je aktivno 590 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 177, Pljevljima 168, Rožajama 99, Bijelom Polju 98, Beranama 88, Ulcinju 84, Baru 63, Herceg Novom 49, Mojkovcu 40, Danilovgradu 37, Budvi 32, Kotoru 27.

U Tuzima je aktivno 26 slučajeva koronavirusa, u Andrijevici i na Cetinju po 25, u Tivtu 24, Petnjici 13, Kolašinu deset, Plavu šest, na Žabljaku tri, u Gusinju i Plužinama po dva.

Šavnik je jedina opština u Crnoj Gori u kojoj nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

 

Izvor:mina