Registrovana 43 nova slučaja infekcije

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 43 nova slučaja infekcije koronavirusom, a nije zabilježen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 623 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 21, iz Herceg Novog, Tivta i Nikšića po četiri, Budve tri, Kotora dva, a iz Berana, Bijelog Polja, Danilovgrada, Pljevalja i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju je iznosio 6,9 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana, IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom.”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.719.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 39 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 552.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 236.320.

U Podgorici su aktivna 223 slučaja koronavirusa, u Nikšiću 50, Herceg Novom 46, Baru 44, Kotoru 30, Tivtu 26, Budvi 25, Ulcinju i Mojkovcu po 17, na Cetinju 16, u Pljevljima 13, Beranama 11, Danilovgradu osam, Bijelom Polju šest i na Žabljaku pet.

U Rožajama i Šavniku aktivna su po četiri slučaja koronavirusa, u Tuzima tri, Kolašinu dva i u Andrijevici i Petnjici po jedan.

U Gusinju, Plavu i Plužinama nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

izvor:mina