Registrovan 31 novi slučaj infekcije

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 31 novi slučaj koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 697 uzoraka.

U Podgorici je registrovano 11 novih slučejava, u Nikšiću pet, Baru i Pljevljima po tri, Herceg Novom i Ulcinju po dva, a u Andrijevici, Budvi, Rožajama, Tivtu i Tuzima po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 4,45 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.790.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 20 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 217.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 283.750.

U Podgorici je aktivno 97 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 23, Pljevljima 15, Herceg Novom 14, Budvi 13, Tivtu osam, Baru sedam, Bijelom Polju šest, na Cetinju, u Kotoru i Ulcinju po pet.

U Danilovgradu i Rožajama su aktivna po četiri slučaja koronavirusa, Andrijevici, Šavniku i Tuzima po tri, a u u Beranama i Plužinama po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

IZVOR:MINA