Gegaj: U Tuzima ćemo s BS i DUA

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj kazao je da u Tuzima očekuje brzi dogovor o formiranju lokalne vlasti, koju će sačinjavati široka koalicija DPS-a sa strankama sa kojima sarađuju na državnom nivou uključujući možda i Socijaldemokrate Crne Gore i Albansku alternativu.

"Vjerujem da ćemo i dalje vršiti vlast sa Bošnjačkom strankom i Demokratskom unijom Albanaca, jer smo bili zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Možda se toj koaliciji priključe i pojedine partije sa kojima vršimo vlast na državnom nivou", kazao je Gegaj za Pobjedu.

DPS je na lokalnim izborima u Tuzima osvojila 15 odbornićkih mandata i za formiranje vlasti im je dovoljnapodrškajoš dva odbornika.Prema Gegajevim riječima, formirani su pregovarački timovi tako da su se stekli preduslovi za brzo formiranje vlasti.

"Očekujem da će brzo doći do dogovora. Mi smo otvoreni i želimo širu saradnju, iako nam treba podrška samo dva odbornika. Uostalom, sa našim dosadašnjim koalicionim partnerima mi bismo imali 21 odbornika, pet odbornika više nego što je potrebno za većinu", naveo je Gegaj.

 

Izvor:RTCG