CG otvorila dva nova poglavlja

Crna Gora je danas otvorila nova poglavlja u pregovorima s Evropskom unijom dva - Sloboda kretanja radnika i tri - Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga.

"Zajednički je ocijenjeno da, ispunjavanjem obaveza iz procesa pristupanja, Crna Gora potvrđuje svoje snažno proevropsko opredjeljenje i snažno nastavlja put prema članstvu u EU. U obraćanju predstavnicima država članica i Evropske komisije, šef crnogorske delegacije, ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović je istakao zadovoljstvo što su crnogorski napori i rezultati u ovim oblastima prepoznati i što Crna Gora, s 30 otvorenih i tri privremeno zatvorena poglavlja, s uspjehom završava i ovu godinu", istakli su iz Ministarstva evropskih poslova.

Pejović je naglasio je da je današnji uspjeh rezultat rada, ne samo pregovaračke strukture u poglavljima dva i tri, nego i napretka u vladavini prava koji je evidentirala i Evropska komisija u svom radnom dokumentu koji je nedavno objavilo Ministarstvo evropskih poslova.

On je rekao da poglavlje dva predstavlja kamen temeljac evropskih integracija.

Izvor:rtcg